Tisztelt Támogatók!

Ismét eltelt egy hónap és szeretnénk összefoglalni az elmúlt időszak történéseit.

Május hónapban elkezdtünk egy tesztelési időszakot, amelybe már olyanokat is be vontunk, akik korábban támogatták a kampányunkat. Ők nem állnak korházi vagy egészségügyi ellátás alatt, hanem napi szinten a normál életük részeként használják, viselik a MAP órát.

Első lépésben számunkra a személyre szabás, az eszközök kalibrálása volt az egyik nagy feladat. Kíváncsiak voltunk arra, hogy hogyan viselik a leendő partnereink a vizsgálatokat, elegendő lesz-e személyenként a tervezett 1.5 óra, hogy mindent alaposan pontosan rögzítsünk. Bátran kijelenthetjük, hogy a rendszer, az órát átvevő partnerek és kollégáink is jól vizsgáztak.

Jelenleg több mint 37 személy használja az órát, amelynek az adatait gyűjtjük és elemezzük. A napi használatról folyamatosan kérdezzük a tesztben résztvevőket, a válaszok eddig túlnyomóan pozitívak. Egy 5-ös skálán kértük, hogy jellemezzék az órát és a használatot. Átlagosan 4-es – 5-ösre értékelték az óra működését. Az óra viselése kényelmes, a használatot gyorsan 2-3 óra alatt elsajátította a használók 70%-a. A többiek egy-két napon belül megtanulták a működés minden fortélyát.

A visszajelzések alapján folyamatosan pontosítjuk, javítjuk mind az óra mind az applikáció informatikai elemeit. Hamarosan elkezdődik egy hasonló teszt az Androidos felhasználók körében is. Bízunk benne, hogy ezek a tesztek már kihozzák azokat a korai gyermekbetegségeket, amiket szeretnénk elkerülni a teljeskörű szolgáltatás magyarországi elindítása előtt. Május hónapban teljes sikerrel lezárult a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán indított klinikai validáció, melynek során az óra által szolgáltatott jelek minőségét vizsgáltuk. A tesztelések folyamán az itt kezelt páciensek adatait mértük az óránkkal és a klinika orvosilag minősített eszközeivel. A megfigyelt PPG és EKG adatokra jellemző, hogy orvosi pontosságúak. Itt látható egy összehasonlító ábrasor az óránk és az orvosi EKG együttes méréséről.

Látható, hogy a két mért EKG között az eltérés olyan minimális, hogy gyakorlatilag azonosnak tekinthető. A MAP óránk orvosi elemzésre tökéletesen alkalmas jeleket ad, amely alapján diagnózis felállítására is használható.

Mivel foglalkozunk most:

Az orvos-matematikus csapatunk a tesztek során érkező adatok alapján a jeleket validálta, jelenleg az algoritmusok validálását végzik. Informatikai szakembereink az iOS és az Android verziók fejlesztésével és tesztelésével foglalatoskodnak. Terveink szerint az iOS verzió tesztelése után, augusztusban csatlakozhatnak az Andorid felhasználók is a tesztfolyamathoz. Ezt a fázist is minimum egy hónaposra tervezzük.

Még májusban nagy fába vágtuk a fejszénket, elindítottuk az óra és a rendszer hivatalos orvosi minősítést Ennek fő ellenőrző szerve az OGYEI /Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet/. A folyamat, melyen a rendszernek és az eszközünknek végig kell mennie bonyolult és időigényes, azon kívül nagyon sok adminisztratívmunkával, teszttel és kutatással jár. A végeredmény, hogy a MAP óra és az algoritmusok egyedülálló módon, külön-külön orvosi eszköz minősítést szereznek. Ezzel, egy európai uniós normák által ellenőrzött orvostechnikai eszközt vehetnek a kezükbe a felhasználók, amely kétséget kizáróan teljesíti azokat a követelményeket, amit egy ilyen komoly rendszerrel szemben elvárhatnak.

Terveink szerint ennek a minősítésnek a kibocsátása szeptember végéig megtörténik. A minősítés megszerzése után elindulhat régen várt útjára a szolgáltatás. Ezzel egyidőben a készülékek teljes körűen elérhetőek lesznek.

Június végén elkészült az orvosi rendelőnk, ahol a későbbiekben az óra átadások történnek. A rendelő részére a Népegészségügyi Osztály és Budapest Főváros Kormányhivatala egészségügyi szolgáltatói működési engedélyt adott. Három helység áll az ügyfelek rendelkezésére, ahol betudjuk mutatni a MAP órát és a személyes adatokat a rendszerbe rögzítjük. Ezen kívül rendelkezésre áll egy belgyógyászati rendelő, ahol vizsgálatokat, szűréseket is eltudunk végezni igény szerint.
Néhány fotót mellékelünk a már elkészült rendelőről.

Bízunk benne, hogy ezek a hírek mindenkihez eljutnak, akik már nagyon várják a kiszállítást és a rendszer indulását.

Köszönjük addig is támogató türelmüket.

Augusztusban újabb információkkal jelentkezünk.

MAP Team