Szolgáltatások 

Hogyan működik?

Valós időben folyamatosan nyomon követjük és elemezzük a MAP egészségügyi eszköz által felvett adatokat, hogy bizonyos rendellenességek első jeleit időben azonosíthassuk.

Mérés

Az eszköz szenzorjai adatokat gyűjtenek és továbbítanak a telefonos alkalmazásnak, de a szervereinken futó analitikai funkció nélkül ez csak korlátozott hasznossággal bír. Az eszköz előnyei csak a szolgáltatás összes kapcsolódó funkciójával használhatók ki igazán, melyek együtt biztosítanak Önnek egyedülálló lehetőséget egészsége megőrzésére.

Analízis

Az alapszolgáltatás egy egészségügyi szolgáltatás, melynek részeként szervereinken valós időben folyamatosan nyomon követjük és elemezzük a MAP egészségügyi eszköz által felvett adatokat, hogy bizonyos rendellenességek első jeleit időben azonosíthassuk. Évente részletes beszámolót készítünk vitális paraméterei változásairól, így életvezetési ajánlásokat is megfogalmazunk. Ha mért adatai alapján rendellenességet észlelünk, orvos csapatunk egyik tagja kapcsolatba lép Önnel és konkrét javaslatokat tesz további vizsgálatok elvégzésére, illetve háziorvosa vagy szakorvos felkeresésére.

Predikció

Az e-mailen megküldött egészségügyi jelentések mellett ezek az adatok folyamatosan megtekinthetők a MAP netes felületén, ahol családtagjainak és háziorvosának is hozzáférést adhat. Amennyiben erre szüksége van, mentőszolgálatoknak is betekintési engedélyt adhat.

Használata

Szívritmus zavarok

A szív ritmuszavarai sokáig, akár évekig rejtve maradhatnak, mert nem okoznak tüneteket, fájdalmakat. Gyakran még EKG vizsgálattal sem kimutathatók, mivel sokszor csak rövid ideig tart. Súlyosabb esetekben már panaszok is kialakulnak: gyengeség, szédülés, keringési zavar, eszméletvesztés, akár hirtelen halál. Mivel a fenti tünetek sok betegségben előfordulhatnak, kiemelkedően fontos tudni, hogy a panaszok hátterében ritmuszavar áll-e. Minél korábban lehet elkezdeni a kezelést, annál nagyobb az esély a gyors gyógyulásra Mivel a PPG szenzor a MAP Health Watch viselése közben folyamatosan regisztrálja a szívritmust, így azonnal észleli is a zavart. Rögtön jelez a használónak, hogy készítsen egy EKG-t, mely megmutathatja, hogy mi az oka a ritmuszavarnak.

Szívinfarktus

A szívinfarktus hátterében a szív koszorúerek elzáródása áll. Az elzáródás gyakran évek alatt, fokozatosan alakul ki, és közben különböző erősségű mellkasi panaszokat okozhat. A MAP Health Watch használatával az esetek jelentős részében megelőzhető lehet az ischemias eredetű szívinfarktus és a hirtelen szívhalál. Mellkasi panaszok számos más ok miatt lehetnek. Nagyon fontos tudnunk, hogy mellkasi fájdalom, fulladás, zsibbadás, szorító érzés hátterében koszorúér szűkület van-e. A panaszok megjelenése esetén a MAP Health Watch segítségével azonnal EKG-t készíthetünk magunkról. A mért adatokat az algoritmusok és az egészségügyi személyzet azonnal elemzi, gyanú esetén figyelmezteti a használóját arra, hogy forduljon haladéktalanul szakemberhez. Életmentő lehet az időben megkezdett kezelés, mely hosszú, teljes értékű, aktív életet tesz lehetővé.

Elesés és közlekedési balesetek

A MAP Health Watch a beépített giroszkóp segítségével azonnal észleli és a központ felé jelzi az elesést, közlekedési baleseteket és azok helyszínét, így szükség esetén azonnal tudunk segítséget küldeni. Idősebb, egyedül élő emberek egyik legnagyobb félelme, hogy elesnek otthonukban és nem tudnak segítséget hívni. A fiatalabbak is joggal félhetnek olyan balesettől, ahol nincs a közelben segítség vagy nem észlelte senki az esetet. Mozgásképtelenség vagy eszméletvesztés esetén a sérült gyakran képtelen saját maga segítséget kérni, pedig ilyenkor minden perc számít. Életmentő lehet az időben érkező szakszerű mentés, melyet a MAP Health Watcher csapata küld Önnek.

Fertőzések

A láz a fertőzések egyik legfontosabb és gyakran első tünete. A MAP Health Watch folyamatosan méri a viselője bőrének hőmérsékletét, így hamar jelzi a fertőzés kialakulását. Sok betegségnek jellemző lázgörbéje van, ami könnyen regisztrálható és később visszakereshető ezáltal segítve a diagnózis felállítását. Az emberi szervezet különösen érzékeny a test hőmérsékletének csökkenésére, ami legtöbbször eszméletlen állapotban következhet be. A MAP Health Watcher által időben biztosított beavatkozás megmentheti a használó életét.

Stressz

A modern ember egészségére a legnagyobb veszélyt a stressz jelenti.

Mi emberek hajlamosak vagyunk ezt a kockázatot elbagatellizálni, de nagy hiba lebecsülni. Sokszor fel sem tűnik, hogy napközben mennyi stressz ér minket. Nagyon hasznos lehet, hogy a MAP Health Watch mérni tudja a minket ért stressz mértékét. Segít reálisan felmérni a veszélyt, ezzel segít abban, hogy elkerüljük a stresszel járó helyzeteket.

Tréning

A MAP Health Watch használatával, teljességgel egyénre szabottan beállítható az edzések során az a maximális terhelés és szívfrekvencia, amit a szervezet még egészségügyi kockázat nélkül elvisel, mellette pedig maximalizálja az edzés hatékonyságát.

A legtöbb fitnesz eszköz képes kijelezni, ha edzés során a szívverés percenkénti száma magasabb lesz, mint amit a statisztikák még normálisnak tartanak a használó életkorában. Minden emberi szervezet más, viszont a statisztikák egy átlag alapján szabják meg a határt. Ez a határérték van, akinek már túl magas, ugyanakkor van, aki sokkal tovább is terhelhető. Az edzés tényét a giroszkóp és az akcelerométer adataiból, vagy a mobil applikációban az Edzés indítása funkció aktiválása alapján érzékeli az algoritmus. Közvetlenül a terhelés után, amikor még a szívfrekvencia magas, kell készíteni egy EKG-t. Ez gyakorlatilag egy terheléses EKG lesz, mely megmutatja, hogy az adott terhelés során van-e valami kóros elváltozás az EKG-n. Ha nincs, az azt jelenti, hogy még terhelhető a szervezet, viszont amennyiben megjelenik valami kóros adat, az utalhat kezdődő ritmuszavarra, szívkoszorúér szűkületre. Ilyenkor a terhelést csökkenteni kell, ill. szakorvoshoz kell fordulni.

Kiszáradás

Ennek kimutatására már saját kísérleteket kezdtünk, melyek alapján az algoritmus kidolgozása folyamatban van. Sportolóknak, erős fizikai munkát végzőknek, extrém melegben tartózkodóknak, de különösképpen idős embereknek óriási, akár életet veszélyeztető problémája a folyadékvesztésből adódó kiszáradás.

A folyamatosan hordható MAP Health Watch segítségével a kiszáradás mérhetővé válik, ami a világon egyedülálló újdonság. Kísérleteink azt mutatják, hogy a pulzus bizonyos változásaiból nagy valószínűséggel következtetni lehet a használó folyadék háztartásának állapotára. Az idős emberek rosszulléteinek hátterében számtalanszor ez a banálisnak tűnő, de valójában akár életveszélyes kiszáradás áll. Ők azért vannak fokozottan kitéve ennek a veszélynek, mert az agy szomjúságot jelző központjának érzékenysége idős korban jelentősen csökken a fiatalkorúakéhoz képest.

Stroke

A stroke események egy jelentős része (ischemias stroke) összefüggésben van a szívritmus zavarával.

A MAP Health Watch legpontosabban a szívritmus zavarát tudja kimutatni, ezzel indirekt módon az ilyen típusú stroke esélyének növekedését is jelzi. A szívritmus zavarok gyakran járnak a szívben véráramlási zavarokkal. Az áramlási zavarok huzamosabb ideig történő fennállása esetén a szívben vérrögök keletkezhetnek, melyek a szívből az agy felé kisodródva, majd ott megakadva az agyban súlyos elváltozásokat okozhatnak, mint a bénulás, beszéd- és látás zavar, eszméletvesztés, de akár halál.

Támogatóink

Küldetésünk életeket menthet!