Szolgáltatások 

Hogyan működik?

A drMap egészségügyi okosóra nyújtotta előnyöket az Ön egyéni védelmére kialakított egészségügyi támogató szolgáltatás teszi teljessé. A valós időben történő, folyamatos nyomon követésre és a hatalmas mennyiségű beérkező adat elemzésére épülő szolgáltatás célja, hogy az Ön és szerettei egészségi állapotát folyamatosan figyelemmel kísérje, baj esetén azonnal értesítést küldjön szakembereinknek, valamint a folyamatos adatelemzésnek hála megnövelje az aktív, egészségben töltött évek számát.

Mérés

A drMap egészségügyi okosóra kifinomult, különösen megbízható, orvosi műszer pontosságú szenzorai folyamatosan gyűjtik az adatokat a test mindennapi működéséről. Az okosóra bekapcsolt állapotban szünet nélkül vizsgálja a pulzusgörbét, méri a bőrhőmérsékletet -és vezetőképességet, állandóan figyelemmel kíséri a mozgás intenzitását, valamint külön figyelmet fordít az esések kiszűrésére. Az összegyűjtött adatokat az egészségügyi okosóra a vele összekapcsolt mobiltelefonra továbbítja, ahol a felhasználó hasznos kimutatásokat, összegzéseket és információkat kaphat aktuális, és múltbeli egészségügyi állapotáról a drMap Health Watcher alkalmazásán keresztül.

Elemzés

Az összegyűjtött adatok a mobiltelefonról a felhasználóhoz kötött felhő-alapú rendszerbe kerülnek, ahol a legszigorúbb adatkezelési és tárolási szabályok mellett egy folyamatosan fejlődő, mesterséges intelligenciára épülő egészségügyi algoritmus elemez. Ez az algoritmus a nap 24 órájában, a hét minden napján, folyamatosan az Ön egészségéért dolgozik. Ha a rendszer a felhasználó általános állapotához képest hirtelen eltérést érzékel, rögtön értesíti a drMap Health Watcher diszpécser csapatát. Szakmunkatársaink azonnal kapcsolatba lépnek Önnel a mobiltelefonon keresztül, ha pedig egészségügyi állapota nem teszi lehetővé, hogy felvegye a telefont, akkor az okosórára irányítják át a hívást. Az egészségügyi okosóra által rögzített, majd az algoritmus által elemzett adatokat a diszpécser értékeli, valamint figyelembe veszi a beszélgetés során elhangzottakat. Abban az esetben, ha az Ön egészsége közvetlen veszélybe került, vagy az állapota indokolja, azonnal mentőt küld kollégánk az Ön tartózkodási helyére. Az egészségügyi okosóra rendelkezik egy pánikgombbal is, aminek a megnyomásával azonnal összekapcsolhatja magát éjjel-nappal rendelkezésre álló kollégáinkkal.

Megelőzés

Az éves egészségügyi jelentések mellett adatait bármikor megtekintheti a drMAP internetes felületén, amelyhez családtagjainak és háziorvosának is hozzáférést adhat. A szolgáltatás alapját képező algoritmus az egészségügyi adatait folyamatosan, hosszú távon figyeli, így érzékeli, ha egyes egészségügyi értékei romlani kezdenek. Az időben észlelt állapotromlás gyorsabb és hatékonyabb közbelépést eredményezhet, ezzel megnövelhető az aktív, egészségben töltött évek száma.
 

Használata

Szívritmuszavarok

A szívritmuszavarok akár évekig is rejtve maradhatnak, hiszen nem okoznak azonnali tüneteket, fájdalmakat – sok esetben pedig csak rövid ideig állnak fenn, így még EKG vizsgálattal sem feltétlenül kimutathatók. Súlyosabb esetekben már a panaszok is jelentkeznek: a gyengeség, szédülés, keringési zavar és eszméletvesztés gyakran jelezheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását, melyek akár hirtelen halálhoz is vezethetnek. A felsorolt tünetek azonban számos betegség esetén előfordulhatnak, ezért kiemelkedően fontos tudnunk, hogy a panaszok hátterében szívritmuszavar áll-e. Minél korábban lehet elkezdeni a kezelést, annál nagyobb az esély a gyors gyógyulásra: a drMAP Health Watch valós időben rögzíti a szívritmust, így azonnal észleli az esetlegesen fellépő zavarokat. Ilyen esetekben rögtön jelez viselőjének, hogy EKG vizsgálatra van szüksége, mely megmutatja, hogy mi lehet az eltérés oka. Ilyen esetekben  egészségügyi szakértőkből álló csapatunk azonnal jelez az eszköz viselőjének vagy meghatalmazottjának.

Szívinfarktus

A szívinfarktus hátterében a szívkoszorúerek elzáródása áll. Ez a folyamat fokozatosan, gyakran évek alatt alakul ki – különböző erősségű mellkasi panaszokat okozva. A drMAP Health Watch használatával az esetek jelentős részében megelőzhető lehet az ischemias eredetű szívinfarktus és a hirtelen szívhalál. Mellkasi panaszok számos más okból is keletkezhetnek. Nagyon fontos tudnunk, hogy mellkasi fájdalom, fulladás, zsibbadás, szorító érzés hátterében koszorúér szűkület van-e. A panaszok megjelenése esetén a drMAP Health Watch segítségével azonnal EKG-t készíthetünk magunkról. A mért adatokat az algoritmusok és az egészségügyi személyzet azonnal elemzi, gyanú esetén figyelmezteti a használóját arra, hogy forduljon haladéktalanul szakemberhez. Életmentő lehet az időben megkezdett kezelés, mely hosszú, teljes értékű, aktív életet tesz lehetővé. 

Otthoni és közlekedési balesetek

A drMAP Health Watch egy beépített giroszkóp és a vitális paraméterek monitorozásának köszönhetően azonnal észleli és a telefonos applikáció segítségével jelzi az esetleges vészhelyzetet – legyen szó otthoni esésről, vagy közlekedési balesetekről. Az idősebb, egyedül élő emberek – és szeretteik – egyik legnagyobb félelme, hogy elesnek otthonukban és nem képesek segítséget hívni. Az applikáció a pontos helyszíni adatokat is továbbítja a központnak, így nem kell tartanunk attól, hogy nem észlelik időben a bajt, vagy nem érkezik meg a segítség – hiszen minden perc számít! Az időben érkező, szakszerű segítség életeket menthet – ebben segít Önnek és szeretteinek a drMAP csapata.

Fertőzések

A láz a fertőzések egyik legjellemzőbb és gyakran elsőként jelentkező tünete. A drMAP Health Watch folyamatosan, valós időben méri viselője bőrhőmérsékletét, így azonnal jelzi a fertőzés kialakulását. Számos betegségnek jellemző lázgörbéje van, amely könnyen rörgzíthető és később visszakereshető – ez pedig segíti a diagnózis felállítását. Az emberi szervezet különösen érzékeny a test hőmérsékletének csökkenésére, amely legtöbbször eszméletlen állapotban következik be. A drMAP Health Watch használatával időben biztosítható a szakszerű segítség, ez pedig akár életeket is menthet. 

Fizikai terhelés és edzés

Amikor sportol, vagy felfokozott fizikai terhelésnek van kitéve, lehetősége van ezt beállítani a drMAP egészségügyi okosóráján – ezzel tájékoztatva az elemző algoritmusokat, hogy a felfokozott szívműködést nem egy esetleges rendellenesség, hanem a sporttevékenység okozza.

Stroke

A stroke eseteinek jelentős a szívritmus zavarával hozható összefüggésbe.

A drMAP Health Watch többféle a szívritmuszavart is képes kimutatni, amelyek között olyan is előfordulhat, amely közvetve a stroke kialakulásának esélyét is növelheti. A szívritmuszavarok gyakran a szív véráramlásában jelentkező problémákkal járnak együtt. Az áramlási zavarok huzamosabb ideig történő fennállása esetén a szívben vérrögök keletkezhetnek, melyek a szívből az agy felé haladva megakadhatnak és az agyban súlyos elváltozásokat okozhatnak – úgy mint a bénulás, beszéd- és látás zavar, vagy eszméletvesztés.