Szolgáltatások 

Használata

Szívritmus zavarok

A szív ritmuszavarai sokáig, akár évekig rejtve maradhatnak, mert nem okoznak tüneteket, fájdalmakat. Gyakran még EKG vizsgálattal sem kimutathatók, mivel sokszor csak rövid ideig tart. Súlyosabb esetekben már panaszok is kialakulnak: gyengeség, szédülés, keringési zavar, eszméletvesztés, akár hirtelen halál. Mivel a fenti tünetek sok betegségben előfordulhatnak, kiemelkedően fontos tudni, hogy a panaszok hátterében ritmuszavar áll-e. Minél korábban lehet elkezdeni a kezelést, annál nagyobb az esély a gyors gyógyulásra. Mivel a PPG szenzor a MAP Health Watch viselése közben méri a szívritmust, így észleli a zavart.

Szívinfarktus

A szívinfarktus hátterében a szív koszorúerek elzáródása áll. Az elzáródás gyakran évek alatt, fokozatosan alakul ki, és közben különböző erősségű mellkasi panaszokat okozhat. A MAP Health Watch használatával akár megelőzhető lehet az ischemias eredetű szívinfarktus és a hirtelen szívhalál. Mellkasi panaszok számos más okok miatt is lehetnek. Nagyon fontos tudnunk, hogy a mellkasi fájdalom, fulladás, zsibbadás, szorító érzés hátterében koszorúér szűkület van-e. Életmentő lehet az időben megkezdett kezelés, mely hosszú, teljes értékű, aktív életet tesz lehetővé.

Elesés és közlekedési balesetek

A MAP Health Watch a beépített giroszkóp segítségével észleli az elesést. Idősebb, egyedül élő emberek egyik legnagyobb félelme, hogy elesnek otthonukban és nem tudnak segítséget hívni. A fiatalabbak is joggal félhetnek olyan balesettől, ahol nincs a közelben segítség vagy nem észlelte senki az esetet. Mozgásképtelenség vagy eszméletvesztés esetén a sérült gyakran képtelen saját maga segítséget kérni, pedig ilyenkor minden perc számít. Életmentő lehet az időben érkező szakszerű mentés.

Fertőzések

A láz a fertőzések egyik legfontosabb és gyakran első tünete. A MAP Health Watch méri a viselője bőrének hőmérsékletét, így jelezheti a fertőzés kialakulását. Az emberi szervezet különösen érzékeny a test hőmérsékletének csökkenésére, ami legtöbbször eszméletlen állapotban következhet be.

Stressz

A modern ember egészségére a legnagyobb veszélyt a stressz jelenti.

Mi emberek hajlamosak vagyunk ezt a kockázatot elbagatellizálni, de nagy hiba lebecsülni. Sokszor fel sem tűnik, hogy napközben mennyi stressz ér minket. Nagyon hasznos lehet, hogy a MAP Health Watch mérni tudja a minket ért stressz mértékét. Segít reálisan felmérni a veszélyt, ezzel segít abban, hogy elkerüljük a stresszel járó helyzeteket.

Stroke

A stroke események egy jelentős része (ischemias stroke) összefüggésben van a szívritmus zavarával.

A MAP Health Watch a szívritmus zavarát tudja kimutatni, ezzel indirekt módon az ilyen típusú stroke esélyének növekedését is jelezheti. A szívritmus zavarok gyakran járnak a szívben véráramlási zavarokkal. Az áramlási zavarok huzamosabb ideig történő fennállása esetén a szívben vérrögök keletkezhetnek, melyek a szívből az agy felé kisodródva, majd ott megakadva az agyban súlyos elváltozásokat okozhatnak, mint a bénulás, beszéd- és látás zavar, eszméletvesztés, de akár halál is.

Támogatóink

A kedvezményezett neve: Medical Evolution Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe: 8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 3/B.

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Egészségügyi célú mobil távmonitoring eszköz

A szerződött támogatás összege: 830 millió forint

A felhívás azonosító jele: GINOP-8.1.3/B-17

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31.

Küldetésünk életeket menthet!