Szolgáltatások 

Hogyan működik?

Valós időben folyamatosan nyomon követjük és elemezzük a drMAP egészségügyi eszköz által mért adatokat, hogy bizonyos rendellenességek első jeleit időben azonosíthassuk, erről pedig tájékoztassuk a felhasználót és meghatalmazottját.

Mérés

Az óra kifinomult szenzorai folyamatosan gyűjtik az adatokat, majd továbbítják a telefonos alkalmazásnak – azonban a testreszabott kalibráció nélkül az eszköz előnyeit csak korlátozottan tudja kihasználni. A teljes körű kivizsgálást követő egyéni beállításoknak köszönhetően az összes kapcsolódó funkció együttesen biztosít Önnek egyedülálló lehetőséget egészsége megőrzésére. A vírushelyzet miatt a személyes orvosi vizsgálatok jelenleg nem végezhetők el, ezért a betegek kórtörténetének feltöltése adja a kalibráció alapját.

Elemzés

Alapszolgáltatásunk részeként szervereinken folyamatosan – valós időben – nyomon követjük és elemezzük a drMAP egészségügyi eszköz által felvett adatokat annak érdekében, hogy bizonyos rendellenességek első jeleit időben azonosíthassuk. Évente részletes beszámolót készítünk vitális paraméterei változásairól, amelyet e-mail-ben küldünk el Önnek – majd ennek megfelelően személyre szabott életvezetési ajánlásokat teszünk egészsége megőrzésének érdekében. Amennyiben mért adatai alapján rendellenességet észlelünk, egészségügyi szakértőkből álló csapatunk egyik tagja kapcsolatba lép Önnel és konkrét javaslatokat tesz további vizsgálatok elvégzésére, illetve háziorvosa vagy szakorvos felkeresésére.

Megelőzés

Az éves egészségügyi jelentések mellett adatait bármikor megtekintheti a drMAP internetes felületén, amelyhez családtagjainak és háziorvosának is hozzáférést adhat. Amennyiben szükségesnek érzi, adataiba betekintést engedélyezhet a mentőszolgálatoknak is. 

Használata

Szívritmuszavarok

A szívritmuszavarok akár évekig is rejtve maradhatnak, hiszen nem okoznak azonnali tüneteket, fájdalmakat – sok esetben pedig csak rövid ideig állnak fenn, így még EKG vizsgálattal sem feltétlenül kimutathatók. Súlyosabb esetekben már a panaszok is jelentkeznek: a gyengeség, szédülés, keringési zavar és eszméletvesztés gyakran jelezheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását, melyek akár hirtelen halálhoz is vezethetnek. A felsorolt tünetek azonban számos betegség esetén előfordulhatnak, ezért kiemelkedően fontos tudnunk, hogy a panaszok hátterében szívritmuszavar áll-e. Minél korábban lehet elkezdeni a kezelést, annál nagyobb az esély a gyors gyógyulásra: a drMAP Health Watch valós időben rögzíti a szívritmust, így azonnal észleli az esetlegesen fellépő zavarokat. Ilyen esetekben rögtön jelez viselőjének, hogy EKG vizsgálatra van szüksége, mely megmutatja, hogy mi lehet az eltérés oka. Ilyen esetekben  egészségügyi szakértőkből álló csapatunk azonnal jelez az eszköz viselőjének vagy meghatalmazottjának.

Szívinfarktus

A szívinfarktus hátterében a szívkoszorúerek elzáródása áll. Ez a folyamat fokozatosan, gyakran évek alatt alakul ki – különböző erősségű mellkasi panaszokat okozva. A drMAP Health Watch használatával az esetek jelentős részében megelőzhető lehet az ischemias eredetű szívinfarktus és a hirtelen szívhalál. Mellkasi panaszok számos más okból is keletkezhetnek. Nagyon fontos tudnunk, hogy mellkasi fájdalom, fulladás, zsibbadás, szorító érzés hátterében koszorúér szűkület van-e. A panaszok megjelenése esetén a drMAP Health Watch segítségével azonnal EKG-t készíthetünk magunkról. A mért adatokat az algoritmusok és az egészségügyi személyzet azonnal elemzi, gyanú esetén figyelmezteti a használóját arra, hogy forduljon haladéktalanul szakemberhez. Életmentő lehet az időben megkezdett kezelés, mely hosszú, teljes értékű, aktív életet tesz lehetővé. 

Otthoni és közlekedési balesetek

A drMAP Health Watch egy beépített giroszkóp és a vitális paraméterek monitorozásának köszönhetően azonnal észleli és a telefonos applikáció segítségével jelzi az esetleges vészhelyzetet – legyen szó otthoni esésről, vagy közlekedési balesetekről. Az idősebb, egyedül élő emberek – és szeretteik – egyik legnagyobb félelme, hogy elesnek otthonukban és nem képesek segítséget hívni. Az applikáció a pontos helyszíni adatokat is továbbítja a központnak, így nem kell tartanunk attól, hogy nem észlelik időben a bajt, vagy nem érkezik meg a segítség – hiszen minden perc számít! Az időben érkező, szakszerű segítség életeket menthet – ebben segít Önnek és szeretteinek a drMAP csapata.

Fertőzések

A láz a fertőzések egyik legjellemzőbb és gyakran elsőként jelentkező tünete. A drMAP Health Watch folyamatosan, valós időben méri viselője bőrhőmérsékletét, így azonnal jelzi a fertőzés kialakulását. Számos betegségnek jellemző lázgörbéje van, amely könnyen rörgzíthető és később visszakereshető – ez pedig segíti a diagnózis felállítását. Az emberi szervezet különösen érzékeny a test hőmérsékletének csökkenésére, amely legtöbbször eszméletlen állapotban következik be. A drMAP Health Watch használatával időben biztosítható a szakszerű segítség, ez pedig akár életeket is menthet. 

Fizikai terhelés és edzés

Amikor sportol, vagy felfokozott fizikai terhelésnek van kitéve, lehetősége van ezt beállítani a drMAP egészségügyi okosóráján – ezzel tájékoztatva az elemző algoritmusokat, hogy a felfokozott szívműködést nem egy esetleges rendellenesség, hanem a sporttevékenység okozza.

Stroke

A stroke eseteinek jelentős a szívritmus zavarával hozható összefüggésbe.

A drMAP Health Watch többféle a szívritmuszavart is képes kimutatni, amelyek között olyan is előfordulhat, amely közvetve a stroke kialakulásának esélyét is növelheti. A szívritmuszavarok gyakran a szív véráramlásában jelentkező problémákkal járnak együtt. Az áramlási zavarok huzamosabb ideig történő fennállása esetén a szívben vérrögök keletkezhetnek, melyek a szívből az agy felé haladva megakadhatnak és az agyban súlyos elváltozásokat okozhatnak – úgy mint a bénulás, beszéd- és látás zavar, vagy eszméletvesztés. 

Küldetésünk életeket menthet!